Terug naar overzicht

Verslag Barcelona Grand Prix 2019

Verslag Barcelona Grand Prix 2019


Toen Dick mij vroeg om mee te gaan met de BGT naar Barcelona was ik niet meteen enthousiast. Een groep zakenmannen op reis, vast heel serieus en maar uit op één ding: hoe komt jouw geld zo snel mogelijk in mijn zak. Niets bleek minder waar, wat hebben we een gezellig weekend gehad!

Vrijdagochtend 10 mei, stipt om 4.00 uur vertrokken we met Ter Beek Reizen naar Schiphol. Rond de middag neergestreken op een zonnig terras voor een Spaanse tapaslunch. Daarna in twee groepen rondgefietst in Barcelona, de meeste highlights gezien en onderweg gezellig een biertje gedronken. Hierna nog even vrije tijd in de stad, dat werd zo gezellig dat de helft van de groep de bus naar het hotel miste! Geen gemopper, taxi’s geregeld en bijna tegelijk aangekomen in Santa Susanna. Een mooi hotel, prima eten, en dichtbij gezellige Hollandse barretjes. Dan weet je het wel...

Zaterdag 11 mei op tijd vertrokken naar het circuit. Vandaag stonden de vrije trainingen en de kwalificatie van Max Verstappen op het programma. Aangekomen op de parkeerplaats bleek er een groep Duitsers goed voorbereid te zijn op het alcoholvrije circuit. Met een biertap in de bus en een grote barbecue vol bratwurst werd een Duits feestje gevierd, Hollanders ook welkom uiteraard! Dit afgewisseld met het bekijken van de races op het circuit, waar ook de Albergse Bent Viscaal het goed deed in de Formule 3. Uiteindelijk kwalificeert Max Verstappen zich voor een vierde plaats. Dit hebben we goed gevierd bij de enige bar met ‘real beer’. Na het diner in het hotel de Hollandse kroeg in en voor de liefhebbers nog een frisse duik bij terugkomst.

Zondagochtend 12 mei weer op tijd in de bus. Bij aankomst op het circuit allereerst een groepsfoto gemaakt. Daarna werd namens de groep een helikoptervlucht boven het circuit aangeboden aan Tim en Anne. Voor ons allemaal een bijzonder moment, met een lach en een traan. Op de oranjetribune lag voor ons allemaal een oranje outfit klaar. De hele groep in het Oranje, een dj die met Hollandse krakers de boel op zweept en het feestje is compleet. Als kroon op de dag een 3e plaats voor Max Verstappen. Een wat saaie race, maar wat hebben we een mooi feestje gevierd! Van de laatste centen rum en cola in de bus en zingend weer naar het hotel.

Maandagochtend een zware dobber, 6.30 uur vertrokken uit het hotel, uitgeslapen in het vliegtuig, en met de luxe touringcar van Ter Beek Reizen weer op Tubbergen aan. Wat was het een fantastisch weekend. Wat hebben we gelachen, wat liet iedereen elkaar in zijn waarde, en wat was het leuk om al die nieuwe mensen te leren kennen.
Complimenten voor de organisatie, allemaal bedankt!

Wil je ook lid worden?

Bedrijven en instellingen die gevestigd zijn in de gemeente Tubbergen of waarvan de directeur/grootaandeelhouder in de gemeente Tubbergen woont kunnen lid worden.

Lid worden

Contact

E-mail naar info@bgt-tubbergen.nl of bel naar 0546 629900.