Terug naar overzicht

VAMOS A BARCELONA

Op 10 februari jongstleden werd deze WhatsApp groep aangemaakt. Het gaat echt gebeuren, we gaan naar Barcelona! Al langer wilden wij graag naar de Formule 1, maar het kwam er niet van. Totdat Piet Klingeman mij een app stuurde; “Onze BGT leden hebben de kans gehad, er zijn nog een aantal kaarten over. Wie wil er mee?” Meteen gereageerd en we mochten mee, betalen moesten we wel zelf, maar dat mocht de pret niet drukken. Vamos a Barcelona!

VAMOS A BARCELONA

Vroeg uit de veren
Vrijdagochtend om kwart voor 2 vertrok de bus van Ter Beek naar Rotterdam. We waren op tijd en langzaam druppelden de rest van ons reisgezelschap binnen. Nog wat onwennig stelden we ons voor en stapten we de bus in. We dachten, nog even lekker slapen in de bus maar de gesprekken kwamen meteen op gang en voor we het wisten waren we in Rotterdam. Daar stond Bas, onze reisleider van GP Ticket, ons al op te wachten en hij leidde ons door de incheck op het vliegveld en om 7 uur vertrok ons vliegtuig naar Girona.

Max is er al
We kwamen in Girona aan en zagen de privéjet van Max Verstappen al staan, wat een goed begin hier in Spanje. Nu maar hopen dat hij goed traint, een goede kwalificatie neerzet en wie weet misschien gaat hij nog winnen ook?? Nu stoppen met dagdromen, wij zijn erbij dat is al super mooi, maar stiekem hoop je het, dat zou toch wel de kers op de taart zijn. Ondertussen hebben we het vliegveld achter ons gelaten, dat ging mooi vlot. Nu in de bus richting Barcelona. Hier hebben we enige vrije tijd om Barcelona onveilig te maken en worden we om half 5 weer opgehaald om richting ons hotel te gaan. Later in ons hotel een goede bodem gelegd om vervolgens de nodige drankjes te nuttigen, ook werd Café Jerommeke nog door een aantal van ons aangedaan om daarna lekker te gaan slapen.

Circuit de Barcelona-Catalunya
Om klokslag 9 uur vertrok de bus richting het circuit, was je te laat……tja dan had je een dagje aan het zwembad, ook leuk en gezellig volgens een aantal leden van onze groep. Wij dachten hier anders over en melden ons op tijd en reden snel richting het circuit.
Onderweg werden we nog even bijgepraat door Meindert van Buuren, autocoureur in onder andere de Formule Renault 2.0 NEC. Hij kon veel vertellen over de Formule 1 en kent ook veel coureurs
persoonlijk. Mooie en boeiende verhalen had Meindert. Bas, onze reisleider, had hem geadviseerd om ´s morgens met ons mee te rijden. Volgens Bas zouden we op de terugweg niet veel aandacht meer aan zijn verhalen schenken….hoezo? Vlak voor het circuit toch nog een uurtje in de file, de doorstroom bij de Spanjaarden laat nog wel wat te wensen over. Maar kort hierna waren we binnen en omdat het zo warm was zochten we direct verkoeling. Dit werd ons ook meermalen geadviseerd door onze reisleider dus meteen maar de daad bij het woord. Zo leerden we elkaar ook beter kennen en dat geeft alleen maar voordelen. Het was goed vertoeven zo op het circuit. Vlak voor de training begon hebben we onze stoeltjes opgezocht. Dat verliep soepeltjes en was super geregeld door GP Ticket. Max trainde goed en moest tijdens de kwalificatie zijn concurrent LeClerc voor zich dulden. Het beloofd een spannende wedstrijd te worden, we zijn benieuwd naar de dag van morgen. Rond 18 uur werden we opgehaald door onze bus om weer richting ons hotel te worden vervoerd. Op naar morgen, op naar de race!

GP Spanje Zondag 22 mei 2022
Vandaag is de dag van de GP! Bij binnenkomst van de ontbijtzaal was dat al overduidelijk. Iedereen, de Nederlanders dan, hadden zich in het oranje gekleed of zich in een wedstrijdshirt van Max gehesen. Er liep zelfs iemand in een oranje broek helemaal de bom te zijn. Als Max nu niet ging winnen, aan ons zou het in ieder geval niet liggen. Na een goed ontbijt had iedereen, ja echt iederéén, zich om 9 uur een plekje bemachtigd in de bus en we konden gaan. Natuurlijk was er een file voor de ingang van het circuit, maar onze nieuwe buschauffeur maakte hier korte metten mee en voor we het wisten stonden we in de schaduw onze waterhuishouding op peil te brengen. Het kon niet mooier of toch? Misschien een beetje meer wind? Het was wel echt super warm in Spanje, phoe!

Na een broodje en genoeg vocht gingen we richting circuit, licht gespannen naar wat de race ons zou brengen. En ja het werd een geweldig spannende race! Door de juiste tactiek, samenwerking en een klein beetje het uitvallen van LeClerc, wist Max de race op Circuit de Catalunya te winnen! We hebben een super mooie race gezien en de uitslag was nog mooier. Max staat weer bovenaan in het klassement, #GoMax!

Toen we weer terug wilden naar ons hotel, duurde het erg lang voordat onze bus de parkeerplaats bij het circuit kon verlaten. Gelukkig waren we nog net op tijd terug bij het hotel om nog wat te eten en hebben we daarna de overwinning goed gevierd tot in de kleine uurtjes. Het was wederom super gezellig! We kijken terug op een geweldig mooi weekend. Mooie en interessante gesprekken met hele leuke mensen gevoerd. Ook veel lol gehad met elkaar en MAXimaal gelachen. We willen BGT bedanken voor de kans dat we mee mochten, GP Ticket voor de goede organisatie en begeleiding en natuurlijk heel veel dank aan onze groep voor de gezelligheid.

Met sportieve groeten,
Paul en Cyril Lucas

Wil je ook lid worden?

Bedrijven en instellingen die gevestigd zijn in de gemeente Tubbergen of waarvan de directeur/grootaandeelhouder in de gemeente Tubbergen woont kunnen lid worden.

Lid worden

Contact

E-mail naar info@bgt-tubbergen.nl of bel naar 0546 629900.