Terug naar overzicht

Toespraak Burgemeester Haverkamp

Twente werd dinsdagavond door premier Rutte genoemd tijdens de persconferentie. En dat was niet voor niets: we staan er hier niet goed voor als het gaat om de verspreiding van het coronavirus. We hebben in Twente meer besmettingen, meer ziekenhuisopnames en een groter percentage positieve tests dan gemiddeld in Nederland. Als dit niet verandert, worden er vanuit het Rijk nog zwaardere maatregelen opgelegd aan onze regio. Laten we dat samen voorkomen!

Blijf thuis
NU is het moment om iets te doen. Blijf zoveel mogelijk thuis. Het moet de komende twee weken écht rustiger zijn op straat. Dus: ga alleen voor noodzakelijke boodschappen de deur uit en vermijd drukte. Werk thuis als dat mogelijk is. En draag een mondkapje, ook al is het niet verplicht. Alleen zo kunnen we met elkaar, erger voorkomen.

Kijk naar elkaar om
Er zijn in al onze dorpen mensen die alleen zitten en het moeilijk hebben.. Bel, stuur een berichtje, een kaartje, of voor de kinderen: gooi eens een mooie tekening bij die mensen door de bus. Ook al ken je elkaar misschien niet goed, dit kan toch een groot verschil maken.

Zorg voor de zorg
De zorg in Twente staat onder grote druk en luidt de noodklok; na het weekend zijn er weer veel mensen opgenomen in de Twentse ziekenhuizen en ook in onze verpleeg- en verzorgingshuizen gaat het niet goed. We moeten nu met elkaar alle zeilen bijzetten. De oproep vanuit de zorg is dan ook: hou je aan de regels, maar ook: blijf je melden bij je huisarts als je klachten hebt, van welke aard dan ook. De huisartsen staan voor je klaar.

Samen achter de ondernemers
De maatregelen raken veel van onze ondernemers. Ondernemers waar we met elkaar erg trots op zijn en die we een betere tijd gunnen. Door de komende tijd ons nog beter aan de regels te houden, kunnen we samen laten zien dat we achter hen staan.

Dat deze tijd niet eenvoudig is, beseffen we ons heel goed. We wensen u veel succes, sterkte en vooral wijsheid.

Wil je ook lid worden?

Bedrijven en instellingen die gevestigd zijn in de gemeente Tubbergen of waarvan de directeur/grootaandeelhouder in de gemeente Tubbergen woont kunnen lid worden.

Lid worden

Contact

E-mail naar info@bgt-tubbergen.nl of bel naar 0546 629900.