Terug naar overzicht

Terugblik op BGT Café: de ondernemer en zijn wagenpark

De ondernemer en zijn wagenpark: hoe ga je als ondernemer om met verduurzaming en elektrificatie van je bedrijfsvoertuigen?

Op donderdag 28 maart verwelkomde het BGT Café mobiliteitsexpert Jasper Engel als gastspreker voor een verhelderende sessie over de elektrische transitie van het wagenpark, met een specifieke focus op bedrijfswagens. Jasper Engel is expert op het gebied van mobiliteit, journalist en auteur van het Jaarboek EV.

Terugblik op BGT Café: de ondernemer en zijn wagenpark

De mobiliteitswereld verandert enorm. De druk om te verduurzamen groeit en elektrificatie speelt hierin een grote rol. Jasper nam de aanwezigen via een interactieve quiz / presentatie mee in deze elektrische transitie en deelde praktische inzichten over het kiezen, rijden, laden en kostenbesparende aspecten van elektrische voertuigen in de zakelijke markt. Zijn ervaring in de auto-industrie en zijn kennis van elektrisch rijden zorgden voor een boeiende en educatieve presentatie.

Zijn belangrijkste boodschap was eigenlijk om als ondernemer dit jaar vooral een keuze te maken wat te doen: over naar elektrisch of toch nog blijven rijden in een diesel of benzineauto. Dit heeft vooral te maken met de veranderende wetgeving. Op korte termijn zijn er verschillende wetgevende maatregelen in Nederland die de transitie naar elektrisch rijden en duurzamere mobiliteit beïnvloeden, waaronder subsidies, milieuzones, uitbreiding van laadinfrastructuur en strengere CO2-emissienormen. Zo voeren verschillende Nederlandse steden vanaf 1 januari 2025 een zero-emissie zone in, waardoor je niet meer met een diesel of vrachtauto de binnenstad mag inrijden.

Na de presentatie door Jasper, waarbij Ben Kuipers de meeste quizvragen goed wist te beantwoorden, werden enkele ondernemers gevraagd naar hun ervaringen in de praktijk. Peter Hulshof, Ben Loohuis, Gerard Haarhuis en Gerard Gelling deelden hun inzichten over de transitie naar elektrische bedrijfswagens. Dit bood waardevolle inzichten in hoe ondernemers uit verschillende sectoren omgaan met de uitdagingen en kansen van duurzame mobiliteit.

Mooi om te horen dat iedereen eigenlijk al heel goed op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen ten aanzien van elektrificatie en daarin ook heel bewust eigen keuzes maakt.

Wil je ook lid worden?

Bedrijven en instellingen die gevestigd zijn in de gemeente Tubbergen of waarvan de directeur/grootaandeelhouder in de gemeente Tubbergen woont kunnen lid worden.

Lid worden

Contact

E-mail naar info@bgt-tubbergen.nl of bel naar 0546 629900.