Terug naar overzicht

Terugblik op bedrijfsbezoek Gebroeders Poppink en Omgekeerd Bouwen

Donderdag 8 juni jl. brachten we met zo'n 75 BGT-leden een bedrijfsbezoek aan Gebroeders Poppink in Reutum en Omgekeerd Bouwen, onderdeel van Kamphuis Sloopwerken, in Tubbergen.

Lees het verslag en bekijk de foto's op onze website.

Terugblik op bedrijfsbezoek Gebroeders Poppink en Omgekeerd Bouwen

In twee groepen kregen we eerst een presentatie en vervolgens een rondleiding bij beide bedrijven. Chris IJland bracht ons met zijn prachtige oldtimerbus van IJland Nostaligsch van Tubbergen naar Reutum en weer terug.

Gebroeders Poppink BV
Menno en Gert-Jan Poppink vertelden dat Gebroeders Poppink BV met zo'n 200 medewerkers en vestigingen in Reutum, Daarle en Albergen, werken aan de uitvoering van grond-, groen- en infraprojecten. Het bedrijf is gespecialiseerd in verschillende takken van sport, waaronder loon- en grondverzet, landbouwmechanisatie, Alasca dumperbouw en als aannemer in de grond-, weg- en waterbouw. Na een interessante presentatie volgde een rondleiding over het immense terrein met uitleg door Menno en Gert-Jan over alle materieel en werkzaamheden. Op de vraag hoe het in deze branche zit met o.a. verduurzaming en elektrificatie van materiaal, geeft Menno aan dat Poppink hier uiteraard mee bezig is, maar dat de inzet van elektrisch materiaal in relatie tot de praktijk best een grote uitdaging is. 

Omgekeerd Bouwen – Powered by Kamphuis
Bij Kamphuis Sloopwerken en Asbestsanering met vestigingen in Reutum, Tubbergen en Enschede werken ruim 90 medewerkers. Hubert Boerrigter van Omgekeerd Bouwen vertelde dat bij de sloopwerkzaamheden wordt gestreefd naar zo min mogelijk uitstoot en maximale inzet van hergebruik, recycling en verkoop van materialen. Denk daarbij aan hout, staal, kozijnen, isolatiemateriaal, maar ook oude sportvloeren waar weer bureaus van worden gemaakt. Deze tweedehands bouwmaterialen en producten worden sinds kort verkocht op het terrein aan de Galvanistraat en bij  Kringloopbedrijf de Beurs in Tubbergen. Het doel van het bedrijf is om in Tubbergen een circulaire broedplaats te creëren door verdere samenwerking met ketenpartners en het aantrekken van circulaire bedrijven. Door een optimale samenwerking in de keten en een praktijkcentrum bestaat straks voor alle reststromen uit de sloop een circulaire oplossing. Na de presentatie door Hubert volgde een rondleiding over het terrein met uitleg door Erwin en Marcel Kamphuis 

Iedereen was zowel in Reutum als in Tubbergen onder de indruk van beide bedrijven.

Bij terugkomst in Tubbergen kon er worden nagepraat onder het genot van een hapje en drankje.

Graag willen wij Gebroeders Poppink BV en Omgekeerd Bouwen nogmaals complimenteren en hartelijk bedanken voor de fantastische organisatie en interessante middag! 

Foto's: Ben Haarhuis

Wil je ook lid worden?

Bedrijven en instellingen die gevestigd zijn in de gemeente Tubbergen of waarvan de directeur/grootaandeelhouder in de gemeente Tubbergen woont kunnen lid worden.

Lid worden

Contact

E-mail naar info@bgt-tubbergen.nl of bel naar 0546 629900.