Terug naar overzicht

Onderwijs, bedrijfsleven, Zikke en gemeente Tubbergen slaan handen ineen

Meer techniek op onze bassischolen

Onderwijs, bedrijfsleven, Zikke en gemeente Tubbergen slaan handen ineen

Onderwijs, bedrijfsleven, Zikke en gemeente Tubbergen slaan handen ineen voor meer techniek op onze bassischolen

Techniek is de toekomst. Of je het nu hebt over ICT-branche of de meer ambachtelijke vakken in de bouw en de metaal, de wereld van de techniek ontwikkelt zich razendsnel. Omdat de samenleving steeds meer creatieve denkers en doeners nodig heeft, tekenden het onderwijs, bedrijfsleven en de gemeente Tubbergen donderdagmiddag een convenant waarin zij verklaren zich samen in te zetten voor meer techniek in het onderwijs.

De scholen van TOF Onderwijs willen wetenschap en technologie integreren in het onderwijsprogramma. Dat doen ze samen met Zikke én het bedrijfsleven. Een ontwikkeling die wethouder Roy de Witte van harte toejuicht. “Onze kinderen krijgen hierdoor al op jonge leeftijd de kans om uitgebreid kennis te maken met verschillende beroepsgroepen, waaronder de technieksector. Dat vergroot voor hen de kans op een juiste beroepskeuze ”

Kinderen talenten en drijfveren laten ontdekken, ervaren en registreren, zodat ze meer meekrijgen dan een rapport met cijfers en Cito-score. Dat is waar Zikke voor staat “Samen met scholen, ouders, ondernemers en de gemeente leveren wij een aanbod aan (les)activiteiten aan scholen”, vertelt Merel Arts van Zikke. “Eén van deze activiteiten is het programma Effectieve bedrijfsbezoeken. We zij blij dat bedrijven Zikke omarmen en met enthousiasme meewerken aan dit lesprogramma. Door het leggen van een sterke verbinding tussen onderwijs en bedrijfsleven, krijgen kinderen inzicht in hun talenten en drijfveren. Hiermee zijn we er natuurlijk nog niet. We zijn hard aan het werk om kinderen ook een kijkje te gunnen in andere beroepsvelden.”

Ook volgens Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie, provincie Overijssel, staan werkgevers staan te springen om creatieve en goed opgeleide denkers en doeners.
“Onderwijs in wetenschap en technologie is een essentiële voorwaarde om dit waar te maken”, vindt hij. “Het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs staan hiervoor aan de lat en Provincie Overijssel stimuleert dit van harte. Zikke is een prachtig, inspirerend en uitdagend initiatief. En is een goed voorbeeld voor de subsidieregeling 'kiezen voor techniek' van provincie Overijssel. Zo kunnen we samen de instroom naar het technisch onderwijs bevorderen."

Ondernemer Jan Steggink uit is één van de deelnemende bedrijven. Hij onderkent het belang van het onderzoeken van wie je bent en wat je werkelijk wilt als geen ander. “Als vader van vier kinderen en ook als ondernemer zie ik hoe belangrijk het is om je hart te volgen, want dat ‘klopt’ immers altijd. Dat geven mijn vrouw en ik onze kinderen elke dag mee. Veel lachen, luisteren maar ook vooral niet angstig zijn, je bent wie je bent en zo is het goed. Als ouders, werknemers en werkgevers, onderwijs en als over(neven)heid, zijn we samen verantwoordelijk om onze kinderen te helpen om hun dromen waar te kunnen maken.”

Wil je ook lid worden?

Bedrijven en instellingen die gevestigd zijn in de gemeente Tubbergen of waarvan de directeur/grootaandeelhouder in de gemeente Tubbergen woont kunnen lid worden.

Lid worden

Contact

E-mail naar info@bgt-tubbergen.nl of bel naar 0546-629900.