Terug naar overzicht

Manderveense zomerkoninkjes in hartje Ootmarsum

De Manderveense Aardbei heeft sinds zaterdagmiddag een pop-upwinkel geopend in het centrum van Ootmarsum.

Manderveense zomerkoninkjes in hartje Ootmarsum

Die plechtige handeling was toebedeeld aan wethouders Ursula Bekhuis (gemeente Tubbergen) en Benno Brand (gemeente Dinkelland). “Best wel uniek eigenlijk, maar zo’n Manderveense rasondernemer gunnen wij natuurlijk ook buiten onze gemeentegrenzen alle goeds. Sowieso mooi dat iemand het lef heeft”, lichtte eerstgenoemde toe. Haar collega was het er roerend mee eens: “Het is een mooie aanwinst voor ons en voor Ootmarsum in het bijzonder. Er zijn hier veel galeries zoals iedereen weet, maar er moet ook wel afwisseling blijven. Wat eveneens voor de komende jaren een uitdaging voor het stadje blijft, is bereikbaarheid. Men wil niet te ver lopen en winkel willen goed bereikbaar zijn, terwijl er tegelijkertijd te weinig parkeerruimte is.”

De zaak is tenminste tot oktober geopend en vanaf juni van dinsdag t/m zondag, dagelijks van 10.30 tot 17 uur. “Bij een goed seizoen hoop ik dat we nooit meer weggaan”, zegt eigenaar Hardrik Hindriksen met glinsterende ogen. Lachend: “We hadden een best strakke planning gemaakt en meestal gaat er wel iets mis, maar ditmaal verliep alles heel gladjes.” Overigens zijn de eerste verse aardbeien pas over anderhalve week, misschien twee weken, op beide locaties beschikbaar. “Ik heb ze nu wel van een andere fruitkweker, maar die komen dan uit de kas. En dat is eigenlijk niet de bedoeling… échte Manderveense aardbeien moeten het zijn. Zo heet ons bedrijf namelijk ook.”

Ook de kameraden van Hindriksen namen een kijkje en waren lovend over zijn prestatie. “Da hej mooi doan”, vat Martijn Tijink samen. Daan Hendriksen voegt eraan toe: “Super zo, goede plek ook. Streekproducten van andere bedrijven erbij; alles voor elkaar.”

Wil je ook lid worden?

Bedrijven en instellingen die gevestigd zijn in de gemeente Tubbergen of waarvan de directeur/grootaandeelhouder in de gemeente Tubbergen woont kunnen lid worden.

Lid worden

Contact

E-mail naar info@bgt-tubbergen.nl of bel naar 0546-629900.