Terug naar overzicht

Lunchroom en ijssalon Pura Vida door Kleibakker Tubbergen geopend: stukje Méditerranée in Vasse

Met het nieuwe vers concept Pura Vida brengt bakkerij de Kleibakker uit Tubbergen een stukje Méditerannée naar Vasse. Versbereid ijs, belegde broodjes en barista koffiesoorten zijn voorlopig alleen af te halen maar het terras staat klaar.

Lunchroom en ijssalon Pura Vida door Kleibakker Tubbergen geopend: stukje Méditerranée in Vasse

„Pura Vida betekent vrij vertaald: geniet van het leven. Dat is waar wij met onze nieuwe lunchroom en ijssalon aan bij hopen te dragen”‚ legt Erik Scholten, eigenaar van bakkerij de Kleibakker en Pura Vida, uit. „Mijn drie dochters helpen mee in de zaak.”

Vers bereid ijs

De vitrine van de nieuwe horecazaak ligt vol zoete lekkernijen en broodjes voor bij de koffie. Aan de andere kant lonken bakken vol vers bereid ijs. „Dit ijs heb ik vannacht allemaal nog gemaakt”‚ vertelt Scholten. „In de bakkerij maken we alles zelf. IJssmaken inkopen stuit me dan tegen de borst. Ik volgde de opleiding tot ijsmeester in Wageningen en schafte ijsmachines aan zodat ook ons ijs nu ambachtelijk is."

„IJs maken heeft veel raakvlakken met de banketbakkerij”‚ is zijn ervaring. „Pura Vida is daarom een goede aanvulling op de bakkerij en bovenal voor het dorp. Vasse is het meest toeristische dorp van de gemeente Tubbergen. We denken daarom dat dit een geweldige locatie is voor ons vers concept.”

Alleen afhalen

Pura Vida, aan de Denekamperweg 194a werd op Goede Vrijdag geopend door wethouder Ursula Bekhuis. In het pand was voorheen IJssalon Brinkhoes gevestigd. Samen met Olivier Oude Nijhuis (9) knipte zij het lintje door. De jonge Vassenaar kreeg er vervolgens het allereerste ijsje overhandigd. „De komende tijd kan uitsluitend worden afgehaald”‚ zegt de ondernemer. „Hopelijk zijn de coronamaatregelen binnenkort voorbij en kunnen klanten gezellig bij ons binnen of op het terras genieten van Pura Vida.”

Wil je ook lid worden?

Bedrijven en instellingen die gevestigd zijn in de gemeente Tubbergen of waarvan de directeur/grootaandeelhouder in de gemeente Tubbergen woont kunnen lid worden.

Lid worden

Contact

E-mail naar info@bgt-tubbergen.nl of bel naar 0546 629900.