Terug naar overzicht

BGT Techniekdagen 2020 staan weer voor de deur, doe je mee?

Onderzoek door de Universiteit Twente toont dat wanneer kinderen tot hun 12e levensjaar geen positieve verhalen en ervaringen opdoen van wat een carrière in de technieksector biedt, zij in het voortgezet onderwijs al bij voorbaat veel minder geneigd zijn te kiezen voor techniek. Vroegtijdige techniekpromotie is dus allesbepalend voor het broeden en binden van techniektalent.

BGT Techniekdagen 2020 staan weer voor de deur, doe je mee?

BGT Techniekdagen

Techniek en technologie is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Van bakkerijen tot bouwbedrijven en van banken tot supermarkten. Allemaal gebruiken we techniek en technologie om onze diensten en producten te verbeteren en te vernieuwen.

Niet voor niets is er steeds meer vraag naar technisch talent. De vacatures lopen op, maar de toestroom van jongeren in technische opleidingen blijft achter. Het is van groot belang dat we op tijd kinderen, jongeren en hun ouders weten te boeien voor techniek en technologie.

Om kinderen vroegtijdig in aanraking te laten komen met de wereld van techniek en technologie geven de BGT leden in de gemeente Tubbergen kinderen de kans deze boeiende wereld gedurende hun jonge leven te ontdekken. BGT Ondernemers, Overheid, Onderwijs, Ouders en stichting Zikke bieden kinderen in 2020 een buitenschools programma op het gebied van techniek en technologie aan tijdens de BGT Techniekdagen.

Het programma voor techniekpromotie en veel meer

Om kinderen en hun ouders een levensecht beeld te geven van wat Tubbergen te bieden heeft, wordt er gebruik gemaakt van ‘de zeven werelden van techniek en technologie’. Deze zeven werelden laten zien dat techniek en technologie overal in ons leven aanwezig is doordat er wordt ingezoomd op zeven verschillende branches. Verschillende BGT leden kunnen deze branches vertegenwoordigen.

Doe mee en inspireer je werknemers van de toekomst

Ondanks dat het, wegens de Corona maatregelen, nog niet bekend is wanneer de BGT techniekdagen exact zullen zijn, wordt dit initiatief momenteel opgezet.

Wil je een bijdrage leveren aan dit initiatief?

En met je bedrijf, kennis en enthousiasme kinderen en hun ouders laten zien wat de BGT leden te bieden hebben?

Meld je dan aan via info@bgt-tubbergen.nl

Wil je ook lid worden?

Bedrijven en instellingen die gevestigd zijn in de gemeente Tubbergen of waarvan de directeur/grootaandeelhouder in de gemeente Tubbergen woont kunnen lid worden.

Lid worden

Contact

E-mail naar info@bgt-tubbergen.nl of bel naar 0546 629900.