Terug naar overzicht

BGT Talent Event: Zet talent in actie

“Pas als we ontdekken wat ons talent is en durven te zijn wie we zijn, dan staan we in onze kracht. Dat moet de basis zijn voor het BGT Talent Event in Tubbergen. De BGT Techniekdagen 2.0” Hieronder kun je meer vinden over dit event.

BGT Talent Event: Zet talent in actie

Alle informatie lees je HIER, meld je aan en wees er natuurlijk bij!

“Ga maar niet in de bouw! Is zwaar werk!,” citeert Jan Steggink namens de organiserende stichting Bedrijvencontact Gemeente Tubbergen (BGT) dit veel gehoorde advies wanneer kinderen voor een studiekeuze staan. “Maar de bouw is een interessante business met veel techniek. Wat is daarin de definitie van techniek? Waar blijven de aandacht en het talent voor overige beroepen in bijvoorbeeld de zorg, automotive, horeca, welzijn, toerisme, recreatie, agro & food? Bedrijven in Tubbergen bieden zoveel moois, op elk gebied. Hoe maken we dat jonge mensen in aanraking komen met deze bedrijven en hoe kunnen ze bevlogen raken door wat daar gebeurt? Ondernemers dienen innovatief te blijven en jongeren zijn daarin een hele belangrijke spil. Ieder bedrijf zou zichzelf dat moeten gunnen en zich moeten afvragen: hoe is het eigenlijk met onze eigen medewerkers en hun talent gesteld? Wist je dat slechts 25 procent van de innovatie om het product draait? Liefst 75 procent ligt aan de mensen die ermee werken. Sociale innovatie heet dat en dat wordt steeds belangrijker.”

Talent is niet gekoppeld aan niveau

“In het BGT Talent Event willen we kinderen hun talent en de mogelijkheden laten ontdekken. We willen het hun makkelijker maken - ongeacht hun opleidingsniveau - om een vervolgopleiding te kiezen. Talent is immers niet gekoppeld aan niveau. Het gaat er om dat je vanuit je hart met je handen en hoofd mag werken. Juist de jeugd moet dat ervaren,” zegt de Reutummer, “Daarnaast is het van wezenlijk belang dat ouders in dit weekend ook mogen en kunnen zien wat het onderwijs en de bedrijven in Tubbergen te bieden hebben.”

Voelen, proeven, ruiken, meehelpen

Het BGT Talent Event wordt op 19, 20 en 21 november georganiseerd in de gemeente Tubbergen en is een samenwerking vanuit het BGT met het Canisius, STO (Sterk Techniek Onderwijs), TOF en Zikke. Bij het Canisius en bij verschillende bedrijven in alle kerkdorpen worden hotspots gecreëerd waar accurate bedrijfssituaties worden gesimuleerd. Leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool en de eerste drie klassen van het voortgezet onderwijs kunnen in dat weekend voelen, proeven, ruiken en meehelpen op de werkvloer om zo hun talent te ontdekken.

Ondernemers, lid of geen lid van BGT, die willen deelnemen aan het BGT Talent Event weekend kunnen zich voor informatie melden bij info@bgt-tubbergen.nl

Wil je ook lid worden?

Bedrijven en instellingen die gevestigd zijn in de gemeente Tubbergen of waarvan de directeur/grootaandeelhouder in de gemeente Tubbergen woont kunnen lid worden.

Lid worden

Contact

E-mail naar info@bgt-tubbergen.nl of bel naar 0546-629900.