Terug naar overzicht

BGT Talent Event in het teken van verrassende wendingen


TUBBERGEN - Het weekend van vrijdag 10 tot en met zondag 12 juni stond volledig in het teken van het door de BGT georganiseerde Talent Event. Tijdens deze dagen werden kinderen van groep 7 en 8 en leerlingen van het voorgezet onderwijs in de gelegenheid gesteld om te ontdekken waar hun interesses liggen met het oog op hun werkende toekomst. Er werd geproefd, geroken en meegeholpen op de werkvloer van circa zestig bedrijven die zich inzetten om de jeugd te enthousiasmeren voor een bepaald vak. De dagen waren succesvol met verassende wendingen.

BGT Talent Event in het teken van verrassende wendingen

“Nou papa, ik denk dat ik toch geen elektricien wordt, maar later wil gaan ontwerpen. Dat is pas echt gaaf!” Enthousiast over de VR-bril die letterlijk een wereld voor hem opende wist Mart (12) het ineens heel zeker. Evenals Dion (14) en Jonne (11) die vastberaden besloten om respectievelijk tegelzetter en kapper te worden. Dachten ze voorheen dat het maar saaie beroepen waren; door het Talent Event werden ze, mede door de uitleg van de ondernemers, op heel andere gedachten gebracht. De aanstormende talenten straalden bij het zien én het zelf in de praktijk mogen ervaren wat de vele beroepen nu daadwerkelijk inhouden.

Prachtig vak

Er werden tijdens dit weekend drie hotspots gecreëerd bij Canisius, Bistro de Kruidentuin en Bedrijventerrein De Haar. De belangstelling was groot, niet alleen van de kinderen, ook hun ouders lieten zich geïnteresseerd informeren over de eventuele toekomst van hun kinderen. “Dit is een fantastisch initiatief van de BGT”, aldus de vader van aankomend tegelzetter Dion. Eerlijkheidshalve gaf hij toe dat hij zijn zoon nooit had gemotiveerd voor een job in de bouw. “Dat was een vooroordeel, wat ik feitelijk zelf van vroeger heb meegekregen”, aldus de man die zelf in de IT-wereld een carrière had opgebouwd. “Mijn zegen heb je jongen, ook papa lijkt het een prachtig vak waarin je veel creativiteit kwijt kunt.”

Grote dank

De organisatie blikt tevreden terug op Talent Event. Volgens een van de initiatiefnemers en zelf ondernemer Jan Steggink kun je niet vroeg genoeg beginnen om kinderen te laten ontdekken wat ze nu echt leuk vinden: “Deze drie dagen gaven een goede impressie en we zijn blij dat we op deze manier een bijdrage hebben mogen leveren aan een grote maatschappelijke uitdaging. Ook laat hij zich positief uit over de ondernemers die volop meewerkten om dit weekend een succes te laten worden. “Hieruit bleek duidelijk dat ook zij de noodzaak ervan inzien om aankomend talent te genereren, zeker met het oog op het behoud van hun eigen bedrijf. Namens de organisatie wil ik hen dan ook graag bedanken voor hun inzet en enthousiasme. Maar ook voor de financiële bijdrage van de diverse sponsoren. Het is slechts een begin, maar van grote waarde voor de toekomst voor ons allemaal.”

Wil je ook lid worden?

Bedrijven en instellingen die gevestigd zijn in de gemeente Tubbergen of waarvan de directeur/grootaandeelhouder in de gemeente Tubbergen woont kunnen lid worden.

Lid worden

Contact

E-mail naar info@bgt-tubbergen.nl of bel naar 0546 629900.