Terug naar overzicht

Bedrijfsbezoek BGT bij Moderna in Hardenberg

Op donderdag 15 september jl. waren ruim 30 BGT leden te gast bij Europa's meest duurzame wasserij Moderna in Hardenberg. Hier werden we ontvangen door onze oud BGT voorzitter Erik Jutstra en Gert Stroeve, respectievelijk algemeen en technisch directeur van Moderna.

Na ontvangst met koffie en thee vertelde Erik Jutstra uitgebreid over dit jonge en dynamische familiebedrijf, waarin de mens centraal staat en waar duurzaam ondernemen, onderscheidende dienstverlening en continue innovatie is verweven in de bedrijfsvoering en de cultuur.

Bedrijfsbezoek BGT bij Moderna in Hardenberg

Moderna Textielservice beschikt over een eigen industriële wasserij voor platgoed en bedrijfskleding, een industriële stomerij, een facilitaire groothandel en een eigen logistieke dienst. Klanten uit diverse branches (hotels, recreatie, maar ook ambulancediensten en politie) krijgen uitgebreide dienstverlening op het gebied van textielreiniging, verkoop/verhuur van linnen, bedrijfskleding, sanitair hygiëne en schoonloopmatten. Daarnaast kunnen particulieren bij de ruim 1000 depots terecht voor het inleveren van te reinigen kleding en textiel onder het label Stomerij.nl.

Daarnaast levert Moderna vanuit een eigen handelsonderneming een groot assortiment reinigingsproducten en producten voor sanitair hygiëne en werken ze samen met gespecialiseerde bedrijven op het gebied van o.a. verhuur en conditionering. Het bedrijf werkt met twee distributiehubs, één in Zaandam en één in Eindhoven. Hiermee hebben ze een landelijke dekking.

Na een allesverwoestende brand in 2013 werd er aan de Frankrijkweg in Hardenberg één van de meest duurzame wasserijen van Europa gebouwd.

Na de presentatie van Erik werden de BGT-leden in twee groepen rondgeleid door het bedrijf, met daarna een gezellige borrel als afsluiting.

Graag willen we Erik Jutstra en Gert Stroeve heel hartelijk bedanken voor de gastvrije ontvangst, de rondleiding en hun inspirerende verhaal!

Wil je ook lid worden?

Bedrijven en instellingen die gevestigd zijn in de gemeente Tubbergen of waarvan de directeur/grootaandeelhouder in de gemeente Tubbergen woont kunnen lid worden.

Lid worden

Contact

E-mail naar info@bgt-tubbergen.nl of bel naar 0546 629900.