Terug naar overzicht

Alles in balans bij ontwerp en uitvoering van bistro de Kruidentuin

De ruime ervaring en expertise van Building Design Architectuur maakte dat de eigenaar van bistro de Kruidentuin, Jivar Misakian, al een week na de brand contact opnam met het architectenbureau uit Borne. Tijdens de eerste afspraak bleek al gauw dat er sprake was van een wederzijdse klik. Misakian vertrouwde volledig op de werkwijze, disciplines en projectaanpak van Building Design Architectuur en gaf het bureau de opdracht om het ontwerp te realiseren.

Alles in balans bij ontwerp en uitvoering van bistro de Kruidentuin

Dinant oude Lenferink, eigenaar van Building Design Architectuur: “Persoonlijk kende ik Jivar Misakian niet, maar bistro de Kruidentuin was me welbekend. Ik ben woonachtig in dezelfde gemeente en heb er regelmatig een hapje gegeten. De locatie en uitstekende kwaliteit waren voor ons een bron van inspiratie. Maar, alvorens we aan de slag gingen met het eerste ontwerp, hebben we Jivar, samen met zijn collega’s, uitgenodigd voor een intake om te bepalen wat zij precies met het nieuwe pand wilden uitstralen. Deze avond werd geleid door onze architect Martijn Wijnstra, interieurarchitect Dominique ter Braak en mijzelf. Met de input die we ontvingen zijn we aan het werk gegaan. Ruim twee weken later vond de eerste presentatie plaats.”

Landelijke uitstraling
Hij vervolgt: “Het ontwerp is aangepast op het landelijke gebied waarin bistro de Kruidentuin gelokaliseerd is. We hebben goed nagedacht over de richting van de kappen. Naast de landelijke uitstraling was het de wens om de punt in het dak van het oude pand terug te laten komen. Verder vraagt de locatie om een lage goot. Daarnaast hebben we de exterieurelementen doorgevoerd in het interieurontwerp. We hebben onder andere de buitenplafonds door laten lopen naar binnen waardoor een fijne akoestiek ontstaat. Tevens komt de kolommenstructuur terug in zowel het exterieur als het interieur. Door deze integrale aanpak ontstond er een passend totaalplaatje. Jivar was vol lof en ook de afdeling Welstand van de gemeente Tubbergen ging akkoord. Het gehele ontwerptraject verliep hierdoor bijzonder snel.”

Geen standaard projectverloop
Ondanks dat Building Design Architectuur de nodige ervaring heeft met het ontwerpen van vergelijkbare objecten is bistro de  Kruidentuin volgens Dinant oude Lenferink wel het meest uniek. “In het verleden betroffen het vaak een aan- of verbouw van een horecapand. Deze opdracht is voor ons allesomvattend, maar dat is mede te danken aan de geweldige samenwerking tussen alle meewerkende partijen; de gemeente Tubbergen, provincie Overijssel, aannemers, onderaannemers en uiteraard de opdrachtgever. Doordat het eerste ontwerp zo positief werd ontvangen was het voor ons mogelijk om snel te kunnen schakelen en concrete stappen te zetten. Voor ons is dit geen standaard projectverloop en er zal naderhand zeker hier en daar nog gefinetuned moeten worden, maar dat bistro de Kruidentuin straks één van de mooiste horecapanden van Twente is, staat voor ons als een paal boven water.”

Enorme motivatie
Oude Lenferink benadrukt nogmaals de onderlinge betrokkenheid en bijzondere samenwerking tijdens dit project. Onze projectleider is geregeld op de bouwplaats te vinden en er is dagelijks mail- en telefonisch contact met de diverse partijen over het verloop van de bouw. Alle controlewerkzaamheden van aannemer en onderaannemers worden bij ons op kantoor beoordeeld. Eenieder staat op scherp om het gehele bouwtraject succesvol te laten verlopen. De motivatie is enorm en prijzenswaardig.” 

Warm welkom
Op de vraag wat de gasten en medewerkers straks mogen verwachten van de nieuwe Kruidentuin spreekt Oude Lenferink de hoop uit dat het de kwaliteit is die er van af spat: “Evenals de gerechten die Jivar, samen met zijn team serveert. Alles is in balans. Ik heb er het volste vertrouwen in dat eenieder zich hier straks welkom voelt. Aan de warmte, gezelligheid, sfeer en gastvrijheid van Jivar en zijn medewerkers zal het niet liggen. Zij mogen terecht trots zijn op het eindresultaat en dat zijn wij ook; mee te mogen werken aan zo’n prestigieus en bijzonder project is een fantastische toevoeging aan ons referentiekader.”

Wil je ook lid worden?

Bedrijven en instellingen die gevestigd zijn in de gemeente Tubbergen of waarvan de directeur/grootaandeelhouder in de gemeente Tubbergen woont kunnen lid worden.

Lid worden

Contact

E-mail naar info@bgt-tubbergen.nl of bel naar 0546 629900.