Terug naar overzicht

4e BGT café

REUTUM - Wát een interessante middag was het op dinsdag 19 november voor de aanwezigen bij het BGT-Café bij Bays in Reutum, waar op een informele manier een serieus onderwerp werd behandeld. Ditmaal werden de aanwezigen namelijk meegenomen in de stikstof problematiek.

4e BGT café

De grote onzekerheid rondom de steeds veranderende regelgeving bleek het onderwerp van gesprek. Met verschillende praktijkvoorbeelden hoe een en ander ons als lokale ondernemer raakt werd de ‘ver van m’n bed show’ eraf gehaald. Maar ook de mogelijke kansen en oplossingen werden aangesneden.

Nadat wethouder Erik Volmerink en Gert-Jan Poppink van Gebr. Poppink B.V. uitleg hebben gegeven over de Pfas werd al snel het bruggetje gemaakt naar stikstof. Clemens van der Aa besprak als sectormanager Veehouderij bij de Rabobank, samen met Erik Volmerink, een stukje geschiedenis waarna Sjoerd Ribberink vanuit de LTO vertelde over onder andere het leed onder de boeren. Een mooie mix van sprekers uit verschillende branches, gecombineerd met veel vragen uit het publiek. Interessant was het dus zeker!

Afdronk van de middag was dat een verdere samenwerking en bundeling van krachten hopelijk kunnen bijdragen aan de toekomst rondom de stikstof problematiek. Een oproep werd dan ook gedaan om in aankomende periode ideeën en/of vragen te bundelen via de BGT app, wat uiteraard ook voor niet aanwezige BGT-ers geldt.

Wil je ook lid worden?

Bedrijven en instellingen die gevestigd zijn in de gemeente Tubbergen of waarvan de directeur/grootaandeelhouder in de gemeente Tubbergen woont kunnen lid worden.

Lid worden

Contact

E-mail naar info@bgt-tubbergen.nl of bel naar 0546-629900.