Lenferink Trappen Albergen

Lenferink Trappen Albergen

  • Techniek, productie en bouw
Terug naar overzicht


Elke dag een uniek kunstwerk bij Lenferink TimmerfabriekAls kind liep ze regelmatig in de timmerfabriek van haar vader. Al spelende met de houtblokken of in de schommel. En ook hielp ze al op jonge leeftijd mee in het bedrijf. Moniek Lenferink (46), geboren en getogen in Albergen, heeft Lenferink Timmerfabriek inmiddels overgenomen van haar vader en ze neemt ons mee in haar wereld.


Lenferink Timmerfabriek is gespecialiseerd in het maken van op maat gemaakte kwaliteitstrappen voor de woningbouwmarkt. Het bedrijf bestaat over twee jaar alweer vijftig jaar!

Met de paplepel ingegoten

Lenferink Timmerfabriek is opgezet door haar vader, die nog steeds helpt. “Hij moet niks, maar doet nog van alles,” vertelt Monique lachend. “Ik heb het bedrijf inderdaad sinds een paar jaar officieel overgenomen. Ik houd van mijn werk. Geen dag is hetzelfde. De ene dag ben ik aan het meten op de bouw, de andere dag zit ik op kantoor of in de showroom. In de showroom komen klanten langs, met wie ik in gesprek ga en voor wie ik vervolgens naar hun wensen een trap op maat teken. Die tekening en gegevens plaats ik in een softwareprogramma waarmee direct een 3D-tekening wordt uitgewerkt. Zo kunnen de klanten meteen het resultaat van de trap in hun (nieuwbouw)woning zien”, vertelt Moniek enthousiast.

659bc908ae140535518eb79e_lenferink-timmerfabriek.jpg

Fotografie: Frank Visschedijk

Van weekendhulp tot kunstenaar

“Ik heb jaren lang in de werkplaats gewerkt, van houtschaven op de zaterdag tot achter de frees; ’t is maar net wat er te doen was. Ik hielp overal mee. Daarom weet ik nu goed hoe het er in de werkplaats aan toe gaat en wat wel en niet werkt. Dat is zeer gunstig bij het maken van de tekeningen. En de uitwerking van de trappen. Of eigenlijk: kunstwerken. Op maat gemaakt, helemaal naar wens van de klant. Elke hal is anders, elke hal is uniek. Elke trap is een origineel stukje kunst!”, gaat ze verder.

3D-tekening en Augmented Reality

Moniek vertelt dat Lenferink gemiddeld één trap per dag produceert. “Ik begin met het opmeten van de trap, zorg ervoor dat ik alle nodige maten heb en voer deze in het softwareprogramma in. Vervolgens begin ik met de technische tekening, waar een 3D-tekening uitrolt. Zo kan de klant direct zien hoe de trap eruit komt te zien. En sinds een paar maand maken we gebruik van Augmented Reality. We sturen de klant een QR code, waarmee de klant, via een app op de telefoon, de trap op ware grote in de (nieuwbouw)woning kan projecteren. Gaaf he!”

trees-for-all-244x300.png

We zijn uitgegroeid tot een vaste partner van veel bouwbedrijven, architecten en particulieren die een maatwerktrap zoeken. Wij combineren de kennis van het oude ambacht met moderne hedendaagse technieken zoals het ontwerpen in 3D en produceren op een CNC gestuurde machine.
Lees meer over ons op onze website

Elke dag een uniek kunstwerk bij Lenferink Timmerfabriek | Ondernemersmagazine (ondernemers-magazine.nl)

Moniek Lenferink: hout ruikt lekker, is warm en mooi | Ondernemersmagazine (ondernemers-magazine.nl)

Lenferink Trappen Albergen

Diekersweg 9A
7665 VB Albergen
Routebeschrijving

Bel naar 0546 44 15 68
E-mail naar info@lentifa.nl

Bezoek website

Contactpersonen

Moniek Lenferink

Moniek Lenferink

Wil je ook lid worden?

Bedrijven en instellingen die gevestigd zijn in de gemeente Tubbergen of waarvan de directeur/grootaandeelhouder in de gemeente Tubbergen woont kunnen lid worden.

Lid worden

Contact

E-mail naar info@bgt-tubbergen.nl of bel naar 0546 629900.