Bewust Bewegen

Bewust Bewegen

  • Overig
Terug naar overzicht

Ik, Hans-Peter Wallenburg heb besloten om per 1 maart 2020 zelfstandig mijn praktijk voort te zetten als solist. Hierdoor krijgt ik meer ruimte om mijn werkzaamheden uit te voeren op een wijze die ik zelf verkiest. Na 36 jaar praktijkhouder te zijn geweest met meerdere fysiotherapeuten in dienst, valt die druk weg en kan ik mijn energie richten op datgene wat ik daadwerkelijk leuk vindt. Inhoud en verdieping van het vak staat daarbij voorop om met name bij complexe problematiek hulp te kunnen bieden.

Daar moet ik wat duidelijker in zijn! Misschien even mijn loopbaan beschrijven: Langs opleidingen voor acupunctuur, natuurgeneeskunde en iriscopie kom in in aanraking met sportfysiotherapie en manuele therapie. Deze therapievormen grijpen me en ik ga door in craniofaciale therapie, oromyofunctionele therapie, Velumount anti-snurk therapie. Maar verdieping in de manuele therapie, door daarin de Master opleiding te volgen en verdieping in het “gericht verwijzen”, ben ik in 2017 ook “advanced practitioner”, oftewel “anderhalflijns therapeut’ met kennis in de ‘pharmacologie ” en beeldvormende technieken. De craniofaciale therapie (CRAFTA) zie ik als een specialisatie binnen de manuele therapie. Deze verdieping geeft inzicht in de oorzaken van aangezichtspijnen, hoofdpijnen en oorsuizen, maar ook duizeligheid en kaakproblematiek. Vandaar ook de uitstapjes naar Dry Neelding in het aangezicht, oromyofunctionele therapie, kindermanuele therapie en Velumount therapie.

De hedendaagse zorgvraag vraagt concrete antwoorden op een geëtaleerd probleem. En door daar nu al heel lang mee bezig te zijn weet ik dat een probleem altijd “multifactorieel” is. Invloed van meerdere kanten kan de oorzaak zijn, zodat je ook vanuit meerdere kanten moet kunnen kijken! Door doorgevoerde specialistische kijk raakt de specialist steeds meer de onderlinge relaties kwijt. Ik probeer die te blijven behouden door ook scholingen “pijneducatie” te hebben gevolgd.

Bewust Bewegen

Bruno van Ommenstraat 31
7651 BP Tubbergen
Routebeschrijving

Bel naar 0546 621 886
E-mail naar info@fysiotubbergen.nl

Bezoek website

Contactpersonen

Hans-Peter Wallenburg

Hans-Peter Wallenburg

Wil je ook lid worden?

Bedrijven en instellingen die gevestigd zijn in de gemeente Tubbergen of waarvan de directeur/grootaandeelhouder in de gemeente Tubbergen woont kunnen lid worden.

Lid worden

Contact

E-mail naar info@bgt-tubbergen.nl of bel naar 0546-629900.